Aanvaller Djibril Dianessy vertrekt bij Fortuna Sittard

Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

De geschorste aanvaller Djibril Dianessy van Fortuna Sittard is op weg naar de uitgang.

Hij vertrekt mogelijk naar AEK Athene. Dat meldt 1Limburg. De spits was een van de smaakmakers in het seizoen 2017-2018, toen Fortuna Sittard wist te promoveren naar de Eredivisie. Tegen het slot van dat jaar in de Nederlandse Jupiler League raakte de Fransman zwaar geblesseerd en wachtte hem een lange revalidatieperiode. Aan het einde van het eerste seizoen in de Eredivisie kwam hij pas weer aan wedstrijdminuten in het eerste elftal toe.

Vorige week werd bekend dat Dianessy door de technische staf disciplinair was gestraft. Waarom Dianessy is geschorst wil de club niet zeggen.

De rappe linkerspits zou inmiddels overeenstemming hebben bereikt met een andere club. Als hij vertrekt is de complete voorhoede van de club uit het seizoen 2017-2018 vertrokken. Finn Stokkers tekende onlangs bij het gedegradeerde NAC Breda en Lisandro Semedo speelt komend seizoen bij OFI Kreta.

Verder zijn ook de vorig seizoen van FC Reading gehuurde centrumspits Andrija Novakovich en de van PAOK Thessaloniki gehuurde linkerspits Lazaros Lamprou vertrokken.

Op aanvallend gebied heeft Fortuna Sittard tot nu toe enkel de Finse international Rasmus Karjalainen weten vast te leggen. De van Jong-PSV afkomstige Deen Nikolai Laursen was bij Fortuna Sittard op proef, maar koos deze week voor FC Emmen. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel bij Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard
'

Reacties

article
166648
De geschorste aanvaller Djibril Dianessy van Fortuna Sittard is op weg naar de uitgang. Hij
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190712/aanvaller-djibril-dianessy-vertrekt-bij-fortuna-sittard/
2019-07-12T13:19:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/10/28163342/djibril-dianessy-genomineerd-voor-bronzen-stier.jpg
Djibril Dianessy, Fortuna Sittard
Fortuna Sittard, Sport