Hamilton wint spectaculaire race op Silverstone

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton heeft vanmiddag voor de zesde keer zijn thuisrace op Silverstone, de Grand Prix van Groot-Brittannië, gewonnen.

Valtteri Bottas finishte als tweede, zodat Mercedes opnieuw de dubbel pakte, en Charles Leclerc pakte voor Ferrari de derde plek.

Het was zonder meer een bloedstollende, spectaculaire race, waarbij in de top zes onderling tal van duels werden uitgevochten.

De start verliep voor alle teams zonder problemen. De top zes rijders behielden hun startpositie, maar vervolgens ging het los. Van meet af aan ging Hamilton op jacht naar de koppositie en dat leverde mooie racemomenten op. Daarachter speelde zich een vergelijkbaar gevecht af tussen Pierre Gasly en Max Verstappen. De Fransman verdedigde goed. Verstappen ging gelijk met Leclerc de pits in voor nieuwe banden en wist Leclerc met een snellere pitstop voorbij te komen. Kort daarna werd hij op de baan weer door de Fransman gepasseerd. Vervolgens zat menige raceliefhebber op het puntje van zijn stoel de knokpartij tussen Verstappen en Leclerc te volgen.

In de 21e rond veroorzaakte Giovinazzi en safety car situatie, waardoor het veld weer in elkaar schoof en het onderlinge geknok opnieuw kon beginnen. Verstappen ging opnieuw naar binnen voor nieuwe banden, ditmaal de harde variant om de race op uit te rijden. Gasly deed hetzelfde en kwam vervolgens weer achter Verstappen en Gasly de baan op. Na diverse aanvallen van Leclerc te hebben overleefd wist Verstappen Gasly te passeren en werd de jacht op Vettel geopend, die op dat moment derde lag. Verstappen passeerde de Duitser, maar werd kort daarna door Vettel van achteren aangereden. Wonderwel konden beide bolides de race vervolgen, maar het incident kostte Verstappen die door de inhaalactie derde kwam te liggen het podium.

https://twitter.com/F1/status/1150408993757683715

De actie leverde Vettel een straf van 10 seconden op. Letterlijk de lachende derde werd Charles Leclerc, die dankzij de stupide actie van zijn teamgenoot jegens Verstappen doorschoof naar de derde tree van het podium.

Verstappen finishte op de vijfde plek, achter zijn teamgenoot Pierre Gasly.

https://twitter.com/F1/status/1150414753094877184

De volgende Formule 1 race is de Grand Prix van Duitsland, die op zondag 28 juli wordt verreden op het circuit van Hockenheim.

Cookieinstellingen