Max Verstappen tevreden met tweede startrij

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen zegt behoorlijk tevreden te zijn met het realiseren van de vierde startplek in de Grand Prix van Groot Brittannië.

Mercedes pakte ditmaal weer de volledige eerste startrij. Verstappen start op de tweede rij naast de Ferrari van Charles Leclerc.

Tijdens de kwalificatierace bleef de kloof met de snelste Mercedes – Valtteri Bottas was 0,006 seconde sneller dan Lewis Hamilton – beperkt to 0,183 seconde. Dat verschil had veel kleiner kunnen zijn als de bolide van Verstappen niet te kampen had gehad met een ’turbo lag’. Daarmee wordt bedoeld dat, wanneer je na een bocht het gaspedaal indrukt, het even duurt voordat de motor daarop reageert. “Daardoor verloor ik tijd bij het uit de trage bochten komen”, aldus Verstappen.

De Limburger was op zich tevreden met het kleine tijdsverschil met Bottas, maar baalde tegelijkertijd ook omdat zonder het ‘lag’-probleem een gevecht om pole mogelijk was geweest.

Omdat de Red Bulls tijdens de race doorgaans beter presteren dan tijdens de kwalificatie is Verstappen vol vertrouwen dat hij vandaag competitief met Mercedes en Ferrari kan zijn. Hij verwacht dat de strategie een grote rol zal spelen, omdat het circuit erg belastend is voor de banden.

Cookieinstellingen