Fortuna Sittard huurt Vitalie Damascan van Torino FC

Foto: © Fortuna Sittard

Met nog 18 dagen te gaan tot de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Fortuna Sittard zich versterkt met de 20-jarige Vitalie Damascan.

Damascan, landgenoot van doelman Alexei Koselev, wordt komend seizoen gehuurd van de Italiaanse Serie A club Torino FC. Daarnaast heeft Fortuna Sittard een optie tot koop bedongen op de 20-jarige Moldavische international.

Damascan heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al een aantal mooie prijzen gewonnen. In 2017 werd hij Moldavisch kampioen met Sheriff Tiraspol en kroonde hij zich tevens tot topscorer van de competitie met 13 doelpunten in 17 wedstrijden.

In 2018 maakte Damascan de overstap naar Serie A ploeg Torino FC, waarna hij direct werd terugverhuurd aan Sheriff Tiraspol. Het afgelopen seizoen maakte Damascan zijn debuut voor Torino FC. Het komende seizoen draagt Vitalie de geelgroene kleuren van Fortuna Sittard en komt hij landgenoot en mede-international Alexei Koselev tegen.

Vitalie hoopt zich in Sittard verder te ontwikkelen. “Ik hoop hier in Sittard veel speelminuten te maken en uiteraard met mijn doelpunten belangrijk te zijn voor het team. Ik zal laten zien dat ik een harde werker ben.”

Technisch manager Sjoerd Ars: “Vitalie is een jonge speler met enorm veel potentie. Een kopsterke spits die 90 minuten lang energie in een wedstrijd stopt. We hopen aankomend seizoen veel plezier van hem te beleven.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen