Kruijswijk hoopt vandaag weer te kunnen aanvallen

Foto: beeldcitaat

Steven Kruijswijk baalde van de hagelbuien die de jury van de Tour de France deden besluiten de negentiende etappe voortijdig te beëindigen.

De kopman van Jumbo-Visma voelde zich nog goed en was vastbesloten om op de afsluitende klim naar Tignes alles te geven.

De jury van de Tour besloot de doorkomst op de Col de l’Iseran, de voorlaatste berg, mee te laten tellen voor het algemeen klassement. Bernal kwam daar als eerste boven, met 50 seconden voorsprong op Kruijswijk en Geraint Thomas. Julian Alaphilippe passeerde twee minuten later de top en verloor zijn gele trui aan Bernal.

Kruijswijk gaf aan dat hij op de Col de l’Iseran bewust nog niet alles gaf. “We waren nog een beetje aan het controleren. Bernal had al veel gegeven. Ik wilde later toeslaan.” De Nederlander start zaterdag met een achterstand van 1 minuut en 15 seconden op Bernal als nummer vier van het algemeen klassement aan de laatste bergetappe waarin de Tour normaal gesproken wordt beslist op de afsluitende klim van 33 kilometer naar de finish in Val Thorens.

Kruijswijk zei na afloop van de negentiende etappe te hopen dat hij in de rit naar Val Thorens opnieuw kan aanvallen. De renner had overigens alle begrip voor de jury. “Dit was de enige juiste beslissing als ik de beelden van hagel en modderstromen zag.”

Cookieinstellingen