Laatste live-uitzending Tour de L1mbourg 2019 vanuit Oud-Geleen

Vandaag finisht de 106e editie van de Tour de France in Parijs met een mooie derde plek voor de Nederlander Steven Kruijswijk van Team Jumbo-Visma.

Daarbij gaan we ervan uit dat er onderweg van Rambouillet naar de eindstreep op de Champs Élysées niks geks gebeurt. En met de Tour komt er vandaag ook een einde aan de uitzendingen van Tour de L1mbourg. De laatste live-uitzending met Sander Kleikers en side-kick Gert Jakobs vindt vanavond vanaf 18:30 uur plaats vanuit Gasterie Bie de Burgemeister op de Pastoor Vonckenstraat in Oud-Geleen.

In het populaire wielerprogramma zit ook steeds een luchtig item waarin L1-verslaggever Maurice Jessen een rol speelt. Zo was er al een beklimming van de Camerig, waarin Jessen het op een elektrische herenfiets opnam tegen een groepje wielrenners en konden dames in een kleedhokje langs de weg leuke wielerkleding passen. En vandaag werd op de kasseien van de Marcellienstraat in Geleen voorgedaan hoe de renners van het Tourpeloton straks in Parijs de eindsprint moeten aantrekken. Daarbij zorgde wielerbaan Geleen voor een groep wielrenners in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 89 jaar die, net als in Parijs, een aantal lokale rondjes reden. In de lokale Ronde van Awt-Gelaen werd halverwege de koers een smakelijke ravitaillering ingelast bij Wien en Woosj en verder was er nog tijd voor de renners om een kaarsje te branden in de kerk van Oud-Geleen.

Tour de L1mbourg

Cookieinstellingen