Wordt het een regenrace in Hockenheim?

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Het is alweer enige tijd geleden dat een Formule 1 Grand Prix werd verreden onder natte omstandigheden.

De kans is groot dat er vanmiddag op het circuit van Hockenheim op regenbanden of op intermediates geracet moet gaan worden.

Vandaag trekt een regengebied vanuit het zuidoosten over Duitsland richting Nederland. Weerbureau Weeronline verwacht dat daar de meeste buien vanmiddag zullen vallen.

De laatste keer dat er een regenrace werd verreden was tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2016. Toen maakte Verstappen op alles en iedereen enorm veel indruk door tal van gedurfde inhaalacties op een kletsnatte baan.

Het zou Verstappen vandaag overigens goed uitkomen wanneer de baan nat is bij de start van de race. Toen de Limburger zaterdag tijdens Q2 van de kwalificatierace kort met motorproblemen kampte reed hij daarin zijn tweede run zekerheidshalve op de zachtste (en snelste) banden. Dat betekent dat hij vandaag ook op die banden aan de race moet beginnen. Een tactisch nadeel, omdat de band snel slijt en hij daarmee niet lang zal kunnen doorrijden voordat hij voor een bandenwissel terug naar de pits moet. Maar als het circuit bij de start van de race nat is kan hij net als zijn concurrenten op regenbanden of op intermediates aan de race beginnen.

Cookieinstellingen