Ellen van Dijk wint EK tijdrijden bij de vrouwen, Remco Evenepoel bij de mannen

De jonge Belgische wielrenner Remco Evenepoel (19) heeft in Alkmaar het Europees Kampioenschap gewonnen tijdens de individuele tijdrit bij de mannen.

Het Belgische supertalent – vorige week nog winnaar van de Clásica San Sebastián, zijn eerste eendaagse wedstrijd in de WorldTour – legde het vlakke rondje van 22,4 kilometer door de Noord-Hollandse polder af in 24 minuten en 55 seconden. De Deen Kasper Asgreen werd tweede in 25:13 en de Italiaan Edoardo Affini pakte het brons met een tijd van 25:15.

De Nederlandse wielrenster Ellen van Dijk pakte in Alkmaar de Europese titel bij de vrouwen. Zij legde het parcours van 22,4 kilometer af in een tijd van 28 minuten en 7 seconden en pakte daarmee voor de vierde keer een Europese titel. Lucinda Brand pakte het brons. Zij had 52 seconden meer nodig om het parcours af te leggen. Tweede werd de Duitse Lisa Klein in 28:37.