Volledig Belgisch podium slotetappe en klassement BinckBank Tour

Naesens wint voor Van Avermaat, De Plus derde en tevens winnaar klassement.
Foto: beeldcitaat

De slotetappe van de BinckBank Tour kende vandaag na een boeiende finale een volledig Belgisch podium.

In Geraardsbergen kwam Oliver Naesen als eerste over de finish. Hij klopte Greg van Avermaet in de sprint. Vier seconden later rolde Laurens De Plus over de eindstreep om daarmee zijn landgenoot Tim Wellens van de eerste plek van het algemeen klassement te verdringen.

De laatste rit voerde over 178 kilometer van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen. De rit door Vlaanderen telde weer een flink aantal pittige beklimminkjes, waarbij de renners de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen meerdere keren moesten bedwingen.

Gezien de kleine verschillen tussen de renners in de kop van het algemeen klassement aan het begin van de slotetappe werd op voorhand een spannende finale verwacht. En die kwam er ook: in de slotronde gingen De Plus, Naesen en Van Avermaat ervandoor en werd Wellens geklopt.

Vandaag was er niet alleen een volledig Belgisch podium wat de etappe betreft, ook in het algemeen klassement bezetten Belgische renners de eerste drie plekken. Tim Wellens, tot vandaag leider in het algemeen klassement, bleef nog net op het podium met één tel voorsprong op een vierde Belg, Greg van Avermaat. Olivier Naesen pakte met een voorsprong van één seconde op Wellens de tweede plek van het klassement, De Plus sluit de BinckBank Tour 2019 af als nummer één met een voorsprong van 35 seconden op Naesen. Beste Nederlander in het algemeen klassement werd Mike Teunissen. Hij eindigt als zesde met 1 minuut en 6 seconden achterstand op De Plus.

'

Reacties

article
169105
De slotetappe van de BinckBank Tour kende vandaag na een boeiende finale een volledig Belgisch
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190818/volledig-belgisch-podium-slotetappe-en-klassement-binckbank-tour/
2019-08-18T17:14:55+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/08/18171347/finish-laatste-etappe-binckbank-tour-2019.jpg
BinckBank Tour 2019, wielrennen
Sport