Fortuna Sittard huurt Engelse linksback van Brighton & Hove Albion

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zojuist, kort voor het sluiten van de transferperiode, de naam van een tweede speler bekend gemaakt die vandaag is vastgelegd.

Na middenvelder Leandro Fernandes, die als huurspeler overkomt van het Italiaanse Juventus, weer Fortuna Sittard zich nu oo verzekerd van de diensten van de 21-jarige Engelse linksback George Cox.

Cox wordt dit seizoen gehuurd van Premier League-club Brighton & Hove Albion, waar Cox een contract heeft dat nog doorloopt tot medio 2020. Daarnaast werd een optie tot koop bedongen.

Cox doorliep de jeugdopleiding van Brighton. In 2016 werd de verdediger overgeheveld naar het U23-team van de Engelsen. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het echter niet, waardoor Brighton hem in januari 2019 verhuurde aan League Two-club Northampton Town om ervaring op te doen.

Cox werd in een eerder stadium al gelinkt aan Fortuna Sittard en is blij dat de deal beklonken is. “Ik ben blij dat nu alles rond en het contract getekend is. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten.”

“George is een talentvolle verdediger die aankomend seizoen de kans krijgt om zich bij ons te bewijzen. Hij is een typische Engelse back met een enorme drive naar voren. Hij geeft ons een extra optie op de linksback positie en we zijn erg benieuwd hoe hij zich dit jaar verder door gaat ontwikkelen,” aldus een tevreden Sjoerd Ars, technisch manager bij Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties