Fortuna Sittard huurt middenvelder Leandro Fernandes van Juventus

Foto: © Fortuna Sittard

De 19-jarige centrale middenvelder Leandro Fernandes wordt door Fortuna Sittard voor een jaar gehuurd van de Italiaanse grootmacht Juventus.

Daar heeft Fernandes, die is geboren in Nijmegen en ook over een Angolees paspoort veschikt, nog een contract tot de zomer van 2022. Voor de club uit Turijn speelde Fernandes zijn wedstrijden in het elftal onder 23 jaar.

Hij groeide op bij NEC maar vertrok al snel naar PSV waar hij in 2013 zijn eerste jeugdcontract tekende. Daar groeide hij ook uit tot jeugdinternational. De middenvelder gold bij PSV als één van de grootste talenten uit de opleiding. Op 14 oktober 2016 debuteerde hij als 16-jarige in de Jupiler League bij Jong PSV.

Fernandes in Sittard veel speeltijd te krijgen. “Als 19-jarige speler wil je voornamelijk veel speelminuten maken. Als je dan de kans krijgt dat op het hoogste niveau in Nederland te doen dan is dat een geweldige optie op deze leeftijd. Bij Fortuna Sittard biedt de technische staf jonge spelers kansen en er wordt veel aandacht besteed aan hun ontwikkeling. Ik hoop dat we dit seizoen als een hecht team wedstrijden gaan winnen. Want daar draait het natuurlijk uiteindelijk om.”

Technisch manager Sjoerd Ars omschrijft de nieuwste speler van dit seizoen als technisch begaafd. “Hij is voor zijn leeftijd fysiek al goed ontwikkeld en wil zich bij Fortuna Sittard verder doorontwikkelen.”

Assistent-trainers Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht hebben Fernandes in hun tijd bij PSV langere tijd onder hun hoede gehad. “Vergeleken met zijn periode bij PSV is Leandro in de afgelopen jaren volwassener geworden. In Italië is hij als teamspeler gegroeid en heeft hij laten zien dat hij zich kan aanpassen. Hij heeft het vermogen om in kleine ruimtes snel oplossingen te vinden. We kunnen zijn creativiteit goed gebruiken op het middenveld”, aldus assistent-trainer Kevin Hofland.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties