Charles Leclerc bezorgt Ferrari na 9 jaar weer een zege op Monza

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Voor het eerst sinds 2010, toen Fernando Alonso er de zege pakte, was de hoogste trede van het podium in Monza weer voor Ferrari.

In een spannende race met veel actie, incidenten en spectaculaire momenten was Leclerc zowel Lewis Hamilton, die als derde finishte, als Valtteri Bottas, die als tweede over de meet kwam, te snel af.

De vanaf plek 19 gestarte Max Verstappen – hij hoopte vandaag vergeefs op regen – liep in de eerste chicane na de start schade aan de voorvleugel van zijn bolide op en moest de pits in voor een nieuwe neus. Hij liep daarbij een achterstand van ruim 40 seconden op. In de loop van de race wist hij op te rukken naar de achtste plek. Hij maakte twee pitstops. Zijn teamgenoot Alexander Albon pakte de zesde plek.

Sebastian Vettel kende een ongelukkige middag. Na een spin veroorzaakte hij bij terugkeer op de baan een aanrijding met Lance Stroll en dat kwam het op een 10 seconden tijdstraf te staan. Stroll beging vervolgens dezelfde fout en werd daarvoor eveneens bestraft.

Renault kende daarentegen een prima middag. Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg finishten als vierde en vijfde.

https://twitter.com/F1/status/1170706611880566784

Reacties

0