IJzersterke Pogacar soleert naar derde ritzege in laatste klimrit Vuelta

Foto: beeldcitaat

De pas twintig jaar oude Sloveen Tadej Pogacar heeft vandaag in de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje andermaal aangetoond de titel van supertalent te verdienen.

Hij boekte in zijn eerste deelname aan de Vuelta opnieuw een ritzege – zijn derde – in een bergetappe.

Vandaag besloot hij op 37 kilometer voor de finish, tijdens de voorlaatste beklimming, weg te rijden bij zijn collega klassementsrenners om uiteindelijk met een voorsprong van 1 minuut en 32 seconden op Valverde en Majka en 1 minuut en 41 seconden op rodetruidrager Roglic binnen te komen.

Door deze indrukwekkende prestatie klom Pogacar in het algemeen klassement naar de derde trede van het podium, ten koste van de Colombiaan Nairo Quintana. Behalve de etappezege en een derde plek op het eindpodium heeft Pogacar zich vandaag ook verzekerd van de witte trui (leider jongerenklassement).

In het algemeen klassement hield nummer twee Alejandro Valverde uiteindelijk nog 22 seconden over op Pogacar. Primoz Roglic behoudt de rode leiderstrui en heeft nu nog 2 minuten en 33 seconden voorsprong op Valverde en 2 minuten en 55 seconden op Pogacar.

Roglic hoeft zondag in de laatste etappe naar Madrid enkel de eindstreep te halen om zeker te zijn van de eindoverwinning in deze Ronde van Spanje.

Reacties