Dubbel voor Ferrari, derde plek voor Verstappen in Singapore

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Formule 1 Grand Prix van Singapore is vandaag gewonnen door Sebastian Vettel. Max Verstappen finishte als derde.

Het was de eerste overwinning van de Duitser na ruim een jaar. Zijn laatste overwinning boekte hij in de Grand Prix van België in 2018.

Tweede werd Vettel’s teamgenoot Charles Leclerc. De van de vierde startplek vertrokken Max Verstappen reed een foutloze race en pakte dankzij een goede tactiek van zijn team de derde plek en wist die tot de finish vast te houden. Leclerc baalde stevig van een succesvolle undercut van Vettel, die de Duitser uiteindelijk voor Leclerc bracht toen de Monegask zijn pitstop maakte. Qua race-pace ontliepen Ferrari, Mercedes en Red Bull elkaar vandaag amper en dat maakte inhalen – iets dat op dit circuit toch al niet eenvoudig is – in de top 6 zo goed als onmogelijk.

Het leek lange tijd een weinig opwindende race te worden, maar vanaf ronde 36 veranderde dat dankzij drie opeenvolgende safety cars ten gevolge van het uitvallen van achtereenvolgens Russel, Perez en Räikkönen. Daardoor konden de coureurs hun banden sparen. Het veld schoof door de safety cars telkens in elkaar en uiteindelijk bleef er een sprintrace van 11 ronden over, waarin Hamilton geen succesvolle aanval op de Red Bull van Max Verstappen wist te plaatsen. Ditmaal geen Mercedes in de top drie. Wel de dubbel voor Ferrari.

Volgende week staat in Sochi de Grand Prix van Rusland op het programma, net als in Singapore een stratencircuit.

Reacties