Uurrecord wielerbaan Geleen op één ronde na gebroken

Foto: © Andre Majewski

Zaterdag zette de 90-jarige renner Henk Verdonkschot op de wielerbaan in Geleen een eerste afstand neer die als uurrecord geldt in de leeftijdscategorie 90-plus.

Raül Rademakers

Op donderdag 19 september was er op de 500 meter lange open wielerbaan een aanval op een al bestaand uurrecord, dat in de categorie 20-plus. Dat record bedraagt 46 kilometer en 716 meter, dateert van november 2015 en staat op naam van Remco Grasman uit Luttelgeest.

De 20-jarige Raül Rademakers uit Oirsbeek besloot een poging te wagen om de door Grasman gereden afstand te overtreffen. Dat lukte hem op 500 meter na. Rademakers reed een afstand van 46 kilometer en 216 meter.

Raül baalde na zijn rit wel even dat hij er zo dicht bij zat, maar net niet genoeg. “Ik ga het opnieuw proberen,” zei hij direct na het uitrijden.

Baancommissaris Michel van Dijke is vol lof over Rademakers: “Deze renner gaat als een speer op onze wielerbaan, hij blijft ons verbazen. Hij heeft dit seizoen vijftien wedstrijden gewonnen, heeft afgelopen jaar een 2700 kilometers lange fietstocht naar Portugal gefietst. Hij heeft zelfs tijdens een baanwedstrijd iedereen vier keer gedubbeld. Wint de zomercompetitie Glana-Velo Cup en nu flikt hij deze grote prestatie. Dat maakt dat we enorm trots zijn op deze jongeman.”

Raül leed aan een hersentumor. In 2012 kreeg hij zijn eerste operatie. Vier jaar met diverse operaties en behandelingen later werd hij in 2016 gezond verklaard. “Deze knul fietst met plezier en leert iedere keer weer van wedstrijden die hij fietst. We noemen hem niet voor niks ‘Het Beest van Oirsbeek’. Eentje om in de gaten te houden”, aldus van Dijke.

Cookieinstellingen