Hamilton wereldkampioen, Bottas wint in Austin, Verstappen derde

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Britse Formule 1 coureur Lewis Hamilton heeft vandaag tijdens de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten van Amerika zijn zesde wereldtitel veroverd.

Een plek bij de eerste acht was daarvoor vandaag – ongeacht de prestaties van de concurrentie – voldoende. Hamilton finishte als tweede achter zijn teamgenoot Valtteri Bottas en voor Red Bullcoureur Max Verstappen, die in de slotfase nog erg dichtbij kwam, maar vanwege een gele vlag voor een uitvaller geen aanval meer kon inzetten om de tweede plek te veroveren.

Hamilton behaalde zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 in 2008 bij McLaren. Zijn volgende wereldtitels pakte hij in 2014, 2015, 2017 en 2018, net als die van dit jaar, in dienst van Mercedes. Michael Schumacher is met 7 wereldtitels momenteel recordhouder.

Max Verstappen reed vandaag zijn honderdste Formule 1 Grand Prix.

Sebastian Vettel viel in ronde 8 uit met een afgebroken achterwielophanging. Charles Leclerc finishte met zijn Ferrari op grote achterstand als vierde, Alexander Albon finishte na een moeilijke race op een prima vijfde plaats.

Reacties