Limburgse meiden halen zilvervloot binnen

De Limburgse finalisten van het NJK Lead 2019
Foto: E. de Lepper

Tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap Lead (klimmen) in Amsterdam hebben Carlijn Hukkelhoven uit Maastricht en de zusjes Amber en Bente Schiffeleers uit Sittard alledrie de zilveren medaille gewonnen in hun leeftijdscategorie.

Carlijn was als favoriet naar Amsterdam gekomen, de rol die ze in halve finale nog waar wist te maken. In de eindstrijd moest ze echter Manon Boereboom uit Eindhoven voor zich laten. Amber wist zich in de halve finale ternauwernood te plaatsen voor de eindstrijd. Gelukkig kreeg ze haar zenuwen op tijd onder controle en klom ze, gezien haar prestaties van dit seizoen, naar een dik verdiende tweede plek Sabina van Essen uit Arnhem, recentelijk nog 6e op het EK won het goud. Bente deed precies wat er van haar werd verwacht: de halve finale topte ze, samen met de twee andere meiden die uiteindelijk het podium met haar zouden delen. In de finale kwam ze even ver als Bibi Hamers, maar omdat de laatste de finaleroute sneller had geklommen, ging de Tilburgse met het goud naar huis.

Bij de jongens was Jochem Kissels uit Sittard favoriet voor het goud. In de halve finale kwam hij duidelijk het verst. In de finale kwam de kleine Jochem onderin de route echter in de problemen in een passage waar de langere jongens minder dynamiek en creativiteit nodig hadden. Teleurgesteld moest hij zich tevreden stellen met de zevende plaats.

Vivian van Bergen uit Roermond haalde de finale niet, maar mag met een twaalfde plek terugkijken op een geslaagd seizoen in haar eerste jaar op landelijk niveau.

Reacties