Fortuna Sittard op jacht naar eerste uitzege van het seizoen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard heeft dit seizoen nog geen enkele uitzege weten te behalen. Deze speelronde wil het team van coach Sjors Ultee daar graag verandering in brengen.

Fortuna Sittard neemt het vanavond op het kunstgras in het MAC3PARK-stadion in Zwolle op tegen PEC. De Zwollenaren bezetten momenteel de 16e plek van de ranglijst, Fortuna Sittard staat op de 14e plek met twee punten meer. PEC verloor 6 van de laatste 7 duels, Fortuna Sittard won drie van de laatste vijf duels en boekte al die overwinningen in eigen stadion.

Vorig jaar liep Fortuna Sittard in Zwolle tegen een stevige 5-0 nederlaag aan. Beide ploegen stonden in Zwolle in totaal zeven keer tegenover elkaar in de eredivisie. PEC boekte daarbij vier keer een overwinning en verloor één keer.

Het duel is voor beide clubs van groot belang. PEC Zwolle zal moeten winnen om uit de gevarenzone te komen, Fortuna Sittard moet winnen om daar weg te blijven en om de afstand tot de concurrentie om lijfsbehoud in de eredivisie te vergroten.

Coach Sjors Ultee kan niet beschikken over de geschorste Branislav Ninaj en de geblesseerden Wessel Dammers, Djibril Dianessy, George Amiot en Michael Pinto. Hij zal naar verwachting beginnen met de volgende elf spelers: Alexei Koselev, Clint Essers, Cian Harries, Martin Angha, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Bassala Sambou, Mark Diemers en Amadou Ciss.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kooij en begint om 19:45 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen