Fortuna Sittard met winterstop op dertiende plek Eredivisie

Foto: SGN

Fortuna Sittard kan aan het eind van 2019 met enige tevredenheid de voorlopige balans opmaken van een tweede opeenvolgende seizoen in de Eredivisie.

Een nieuwe coach, het vertrek van tal van spelers na het eerste eredivisieseizoen en het lange wachten voordat de club de selectie – met spelers met uiteenlopende nationaliteiten – compleet had maakte in combinatie met een aantal langdurig geblesseerde spelers dat Fortuna Sittard moeizaam uit de startblokken kwam.

In de eerste 8 duels werd twee keer thuis en een keer uit gelijkgespeeld, de andere 5 wedstrijden – 2 thuis- en 3 uitduels – werden allemaal verloren. De eerste winst werd pas in de negende competitiewedstrijd genoteerd: Feyenoord werd in Sittard met 4-2 verslagen. Vanaf dat moment tot de winterstop wist Fortuna Sittard elk thuisduel te winnen, zowel in de competitie als voor de beker. In de uitduels wacht het team van coach Sjors Ultee nog altijd op de eerste overwinning. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd tegen Willem II voor de tweede keer een punt in een uitwedstrijd gepakt.

In onderstaande animatie is te zien hoe Fortuna Sittard in de eerste 18 wedstrijden van het seizoen langzaam maar zeker opklom van de voorlaatste naar de dertiende plek op de ranglijst met 19 punten. Provinciegenoot VVV Venlo staat met 4 punten minder op de zestiende plek. Daarmee is Fortuna Sittard voor het eerst in 18 jaar tijd weer de beste club van Limburg.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen