Drie keer goud voor Limburgse Schaatsvrienden

Foto: © Sylvia Schoenmakers

De tiende Regioschaatsmarathon in het Gewest KNSB was zaterdagavond 18 januari een groot succes voor Limburgse Schaatsvrienden.

De eer van Limburg werd met verve verdedigd op de ijsbaan van Eindhoven. Daar was ook het Belgisch Kampioenschap.

Aan de start van deze marathon stond een grote delegatie van de Limburgse Schaatsvrienden, op de foto boven dit bericht van links naar rechts: Jan de Koning, Bart Kooyman, Jürgen Beeren, Maurits Kooyman, Diana Petit en Hans Schoenmakers.

De omstandigheden waren uitstekend op de overdekte baan van Eindhoven; hard ijs, windstil en een mooi deelnemersveld vanuit heel Limburg, Brabant, Zeeland en België. Dankzij de goede omstandigheden kon er hard gereden worden. Na enkele ronden brak het peloton al op in verschillende groepen en ontstond een spannende wedstrijd.

Limburgse Schaatsvrienden
Drie keer goud

Namens Limburgse Schaatsvrienden mochten drie deelnemers de bloemen mee naar huis nemen. Diana Petit werd eerste bij de dames, Jurgen Beren bij de Masters M2 en Hans Schoenmakers bij de Heren C2. Maurits Kooyman werd 3e bij de C2. Bij de Masters M2 eindigde Jan de Koning als 5e en Bart Kooyman als 6e. Een eindresultaat waar je mee thuis mag komen.

Reacties