Fortuna Sittard – Feyenoord bij 1-1 gestaakt wegens dicht mist

Fortuna Sittard speelde dinsdagavond voor ruim 5800 toeschouwers in eigen huis de derde bekerronde tegen Feyenoord.

Een mooie gelegenheid om de kater van het zwakke optreden in het competitieduel tegen Vitesse te verwerken.

Nadat stadsprins Thierry I – zelf Fortuna Sittard-fan – de aftrap had verricht begon Fortuna Sittard sterk aan het duel en gaf Feyenoord van meet af aan amper ruimte en gelegenheid om te voetballen. Vitalie Damascan kreeg halverwege de eerste helft de eerste serieuze scoringskans, maar hij kopte de bal over het Feyenoord-doel. In de 31e minuut stelde Mark Diemers Feyenoord-goalie Bijlow op de proef en drie minuten later was Damascan opnieuw dicht bij een treffer. Toch was het Feyenoord dat met een voorsprong de rust in ging dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van Amadou Ciss uit een corner van Feyenoord in de 43e minuut.

Na rust komt Fortuna Sittard opnieuw sterk uit de startblokken. In de 48e minuut scoort Felix Passlack de verdiende gelijkmaker op aangeven van Amadou Ciss. En waar het in de eerste helft met de mist reuze meeviel nam het zicht gaandeweg de tweede helft zienderogen af. In de 64e minuut besloot scheidsrechter Kevin Blom om het duel een haf uur stil te leggen en vervolgens om het duel te staken. Meer informatie over het uitspelen van dit duel volgt zo snel mogelijk.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Grégoire Amiot, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Felix Passlack, Amadou Ciss, Mark Diemers en Vitalie Damascan.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Die trok geel voor een overtreding van Clint Essers van Fortuna Sittard.

Aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard om 20:45 uur de competitiewedstrijd tegen Sparta in Rotterdam. Op zondagmiddag 2 februari speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis tegen SC Heerenveen.