Fortuna Sittard geeft verklaring over belabberde kwaliteit veld

Foto: SGN

Fortuna Sittard heeft op de website van de club een verklaring geplaatst over de deplorabele toestand van het veld in het stadion aan de Milaanstraat.

“De kwaliteit van het veld voldoet niet aan de eisen die onze club stelt,” zo laat Fortuna Sittard weten. De bron van het probleem van de in 2018 nieuw aangelegde grasmat is volgens de club de nieuwe veldverwarmingsinstallatie. Deze zou, zo bleek kort na ingebruikname van het veld, niet diep genoeg liggen. “Zeer recent is dit ook bevestigd door een deskundige die door de club is ingeschakeld,” zegt de club.

Hierdoor kan het noodzakelijke onderhoud niet worden uitgevoerd. Dit onderhoud is gericht op onder meer het verkrijgen van de juiste waterdoorlatendheid van het veld. De wijze van onderhoud zou echter onvermijdelijk leiden tot beschadiging van de leidingen van de veldverwarmingsinstallatie (hetgeen zich ook al heeft voorgedaan). Gevolg: een te beperkte doorlatendheid van het speelveld waardoor de grasmat met name in regenachtige perioden verre van de door Fortuna Sittard gewenste kwaliteit kent.

Fortuna Sittard laat weten in deze kwestie, bijgestaan door haar juristen en adviseurs, zo snel mogelijk tot een oplossing te willen komen.

Volgens dagblad De Limburger weerspreekt het bedrijf dat de veldverwarming heeft aangelegd de kritiek van Fortuna Sittard en is het een juridische procedure gestart om de openstaande rekeningen betaald te krijgen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen