eSporters Fortuna Sittard verlengen contract

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard laat weten dat eSporters Marc Groenland en Jason Glas hun contract met 1,5 jaar hebben verlengd.

Beide heren vertegenwoordigen Fortuna Sittard in de landelijke eDivisie en deden dit in het debuutseizoen uitstekend.
Hun enthousiasme, kwaliteiten en knappe resultaten hebben ertoe geleid dat ze tot medio 2021 aan de club verbonden blijven.

Debuutseizoen

Met twee nieuwe jonge eSporters in de gelederen begon Fortuna Sittard vorig jaar het nieuwe eDivisie seizoen. Beide spelers staan onder de professionele begeleiding van ECV Esports en staan te boek als grote talenten. Een status die ze in het eerste officiële seizoen direct waarmaakte.

Met een knappe 6e plaats in de reguliere competitie plaatste Fortuna Sittard zich voor de play-offs. Groenland en Glas boekte onder andere knappe overwinningen op PSV, AZ Alkmaar, SC Heerenveen en FC Utrecht. Een directe confrontatie met Willem II (3-2 verlies) bleek uiteindelijk helaas het eindstation van een prachtig eDivisie seizoen.

ECV Esports

ECV Esports is al meer dan tien jaar actief binnen de Esports en is een begrip binnen de gamesindustrie. ECV Esports is een organisatie die gamers laat ontwikkelen tot professionele gamers middels de “verantwoord gamen”-formule. Fortuna Sittard bedankt ECV Esports voor de samenwerking en ondersteuning.

eDivisie

De eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA20 competitie. In de eDivisie strijden eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel om het eDivisie kampioenschap in FIFA20 Ultimate Team. Wereldwijd uniek is dat alle eSporters officieel verbonden zijn aan de 18 Eredivisieclubs. Dit seizoen werden alle wedstrijden in de eDivisie live gespeeld op de Xbox en PlayStation.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen