Libéma blaast ZLM Tour 2020 af vanwege coronavirus

archieffoto 2016
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Nederlandse meerdaagse wielerkoers ZLM Tour gaat dit jaar niet door. Organisator Libéma heeft de rittenkoers die van 27 tot en met 31 mei zou worden verreden moet afgelasten vanwege het coronavirus en de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid.

De ZLM Tour zou dit jaar ook weer Buchten als etappeplaats hebben aangedaan.

“Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle belanghebbenden gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers”, aldus Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libéma Profcycling.

De ZLM Tour wil volgend jaar weer terug naar de oorspronkelijke datum, zo dicht mogelijk voor de start van de Tour de France. De internationale wielrenunie UCI haalde de koers dit jaar juist een week naar voren vanwege het wegvallen van de Ronde van Noorwegen. “We willen ons graag profileren als de ideale voorbereiding op de Tour de France, specifiek voor sprinters”, aldus De Kok.

Reacties