Fortuna Sittard hervat trainingen op 11 mei

Kristof Aelbrecht, Kevin Hofland en Sjors Ultee (juni 2019)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een van de maatregelen ter indamming van de verspreiding van het nieuwe coronavirus die worden versoepeld betreft het verbod op voetbaltrainingen door profclubs.

Na acht weken niet samen te hebben getraind hervat de selectie van Fortuna Sittard op maandag 11 mei de training. Dat gebeurt uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM. Daarbij fungeert Kevin Hofland voor het eerst als hoofdtrainer.

Als eersten hervatten Angha, Breukers, Cox, Dammers, Diemers, Donkor, el Ablak, Essers, Faya, Ioannidis, Koot, Koselev, Passlack, Rota, Smeets en Ugur de training. Zij verbleven gedurende de acht weken dat er niet mocht worden getraind in Nederland.

De spelers die de afgelopen acht weken in het buitenland verbleven zijn, met uitzondering van Amadou Ciss, sinds gisteren terug op Nederlandse bodem. Amiot, Carbonell, Damascan, Dianessy, Fernandes, Frederiksen, Jug, Karjalainen, Ninaj, Raitanen, Sambou en Tekie worden door het medisch team begeleid en sluiten op 18 mei eveneens aan op het trainingsveld. De in Senegal verblijvende Amadou Ciss zal wegens coronamaatregelen in eigen land later aansluiten.

Vanwege de geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het niet toegestaan voor pers en supporters om de training bij te wonen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties