Isitan Gün geeft uitleg over contact met Turkse zakenman Acun Ilicali

Foto: SGN

Onlangs brachten Turkse media in het nieuws dat de in Turkije bekende zakenman Acun Ilicali op het punt zou staan om Fortuna Sittard over te nemen.

Clubeigenaar Isitan Gün en algemeen directeur Ivo Pfennings gaven vorige week aan dat dit niet aan de orde was en lieten weten verbaasd te zijn over het bericht. Van een overname is hoe dan ook geen sprake.

Vandaag plaatste Gün een korte verklaring op Twitter, waarin hij aangeeft dat het eerste contact met Ilicali dateert van enkele maanden geleden. Ilicali zou daarbij hebben aangegeven graag betrokken te willen raken bij de club.

Gün zegt daar om twee redenen blij om te zijn. Hij ziet in de interesse van Ilicali een sterke waardering voor de tijd en energie die velen sinds 2016 in de club hebben gestoken. Maar belangrijker dan dat is volgens hem dat dit de club een kans kan bieden om de strategische positie voor de toekomst te versterken.

Verder laat Gün weten dat er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt. Hij hoopt dat – zodra de reisbeperkingen worden versoepeld – er snel een ontmoeting kan plaatsvinden om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Verder vraagt hij supporters van de club om geen acht te slaan op berichten over dit onderwerp die niet door hemzelf of door de club zijn gecommuniceerd.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties