Fortuna Sittard versterkt zich met doelman Yanick van Osch

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard maakte vandaag op de clubwebsite bekend de 23-jarige Yanick van Osch voor twee seizoenen te hebben vastgelegd.

Van Osch mag zich van 1 juli 2020 tot 1 juli 2022 – en als de optie wordt gelicht tot 1 juli 2023 – bewijzen als doelman. Hij komt over van PSV, waar zijn contract afloopt.

De 23-jarige Bosschenaar werd op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. In vijftien jaar op de Herdgang groeide Van Osch uit tot een stabiele kracht onder de lat bij de Eindhovenaren en diverse nationale jeugdelftallen. De sluitpost debuteerde uiteindelijk in 2015 voor Jong PSV in het betaalde voetbal, alwaar hij tot 50 optredens kwam.

“Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging,” aldus de kersverse aanwinst. “Fortuna Sittard is een mooie club. Ik kan niet wachten om hier in Sittard op het veld te staan en de club te helpen met het realiseren van hun sportieve ambities.”

Technisch manager Sjors Ultee toont zich tevreden met de komst van Van Osch. “We halen met Yanick een talentvolle doelman in huis. Hij heeft ervaring opgedaan bij een uitstekende jeugdopleiding en bij diverse nationale jeugdelftallen. Yanick krijgt bij ons de kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Een goede match met wat wij zochten voor het invullen van deze positie.”

Eerder legde Fortuna Sittard Roel Janssen vast. De van VVV Venlo overgekomen verdediger tekende een contract tot medio 2023.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties