Volgende week OMT-advies over sportscholen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Outbreak Management Team (OMT) komt volgende week met een nieuw advies over de eventuele heropening van de sportscholen in Nederland vóór 1 september.

Dat laat minister Martin van Rijn (Medische Zorg) dinsdag weten. De experts van het OMT kijken daarnaar op verzoek van het kabinet.

“De coronamaatregelen raken ondernemende sportaanbieders, zoals sportscholen hard”, stelt Van Rijn. “Ik heb het OMT daarom gevraagd om te adviseren of zij eerder dan 1-9 weer open kunnen. Dit advies volgt komende week. Verder ben ik met POS en @nlactief in gesprek over eventuele steun van de overheid.”

Volgens de routekaart van het kabinet kunnen de sportscholen pas 1 september weer open, dit tot groot ongenoegen van de sector. De sportscholen vrezen voor hun voortbestaan, als ze de hele zomer dicht moeten blijven.

De sportscholen denken met extra stappen het risico op nieuwe coronabesmettingen te kunnen verminderen. De sector overlegde vorige week nog op afstand met Van Rijn.

Bij de foto boven dit bericht: Anytime Fitness aan de Stockholmstraat in Sittard heeft zijn activiteiten voorlopig op bescheiden schaal hervat in de buitenlucht op de parkeerplaats achter de sportschool, nu buiten sporten onder bepaalde voorwaarden weer is toegestaan. Wie aan een programmaonderdeel wil deelnemen moet zich daarvoor eerst aanmelden. Op de foto is te zien hoe twee krachtsporters de door hen gebruikte apparatuur en gewichten na gebruik ontsmetten.

Reacties