Negen spelers vertrokken bij Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen vrijdag trainde de selectie van Fortuna Sittard voor de laatste keer in het als een nachtkaars uitgegane seizoen 2019-2020.

Sinds vrijdag 6 maart werd er vanwege de beperkende maatregelen ter beheersing van de coronapandemie geen wedstrijd meer gespeeld. Het seizoen werd door de KNVB gestaakt en Fortuna Sittard weet zich daardoor verzekerd van een derde seizoen in de eredivisie. Pas sinds enkele weken wordt er voorzichtig weer getraind. En nu staat de vakantie voor de deur en daarmee is het seizoen ook voor de spelers voorbij.

Fortuna Sittard neemt afscheid van een negental spelers:

Wessel Dammers, na een jaar blessureleed teruggekeerd in de basis, verlaat de club transfervrij en heeft een contract getekend bij FC Groningen. De centrale verdediger, die overkwam van Feyenoord, speelde 72 wedstrijden voor Fortuna Sittard en scoorde daarin vijf maal. Ook de door de supporters zeer gewaardeerde Felix Passlack, 100 procent inzet en werklust, vertrekt. Hij keert terug naar Borussia Dortmund, de club waarvan hij werd gehuurd. Passlack scoorde het afgelopen seizoen drie keer. De Moldaviër Vitalie Damascan, goed voor zeven doelpunten, werd gehuurd van Torino en keert terug naar Italië.

Verder vertrekken ook Alex Carbonell (Valencia), Leandro Fernandes en Nikolai Frederiksen (Juventus), Azbe Jug, Rowen Koot en Carlos Faya (Academia Puerto Cabello). Zij krijgen geen nieuw contract of keren terug naar de club waarvan ze werden gehuurd.

De komende transferperiode wordt hoe dan ook een interessante. Naar verwachting zal ook Mark Diemers vertrekken. Tot nu toe heeft Fortuna Sittard twee versterkingen aangetrokken: verdediger Roel Janssen en doelman Yannick van Osch. De coronacrisis gooit qua beschikbaar budget danig roet in het eten. Fortuna Sittard zal het zoals het er nu uitziet met nog minder budget moeten stellen dan het afgelopen jaar. Tegelijkertijd wordt er verwachtingsvol uitgekeken naar besprekingen met de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali, die heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn om bij de club betrokken te raken.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen