Sem Maessen rijdt uurrecord Wielerbaan Geleen aan gort

Foto: © Ron Verbruggen

De veertienjarige Sem Maessen uit Nuth deed zaterdag 13 juni in zijn leeftijdscategorie met succes een aanval op het uurrecord op de wielerbaan in Geleen.

In 60 minuten tijd fietste hij maar liefst 37.134 meter! Daarmee verpulverde hij het oude record in de categorie 14 jaar en jonger. Dat stond op naam van Carl van Dijke die in 2015 op 12-jarige leeftijd 27.517 meter aflegde.

Het eerste uurrecord werd op 5 juni 2015 genoteerd door Renier Scheepers. Daarna volgde een golf aan in diverse leeftijdscategorieën gereden uurrecords: 26 deelnemers hebben de afgelopen vijf jaar een recordpoging ondernomen. Het huidige baanrecord over alle leeftijdscategorieën staat met 46.716 meter nog steeds op naam van Remco Grasman uit Emmeloord.

Renners van jong tot oud deden al een gooi naar onsterfelijkheid. De jongste deelnemer was Jarne Vannut uit Maasmechelen in 2016. Hij fietste 30.226 meter. De negentigjarige Henk Verdonkschot uit Geleen fietste vorig jaar 24.974 meter. Er was zelfs een uurrecord op het ijs. Jan de Koning uit Sittard schaatste afgelopen jaar op 27 februari, toen was het 20 graden (boven nul!), 32.687 meter.

Ook komende zomer regent het aanvallen op uurrecords op de Geleense wielerbaan. “Dit komt omdat we vanwege de coronacrisis geen wedstrijden kunnen organiseren. Het uurrecord kan wel coronaproof worden georganiseerd,” aldus baancommissaris Michel van Dijke.

Reacties