KNWU Limburgse testdagen op Watersley

Foto:

De Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) organiseert dit jaar samen met Limburg Cycling Team en Team Jumbo-Visman de KNWU Limburgse testdagen voor junioren.

De testdagen worden georganiseerd in de zomervakantie en zijn bedoeld voor zowel jongens als meisjes junioren die actief zijn in het wegwielrennen of mountainbiken. Renners van andere disciplines zijn – mits junior en in het bezit van een racefiets – eveneens welkom om mee te doen. De testdagen worden gehouden op het terrein van Watersley Sports & Talent Park in Sittard.

Jong wielertalent kan zich tijdens de Limburgse Testdagen in de kijker fietsen. Ook kunnen coaches jou in deze week beter leren kennen. Tijdens deze dagen worden er diverse testen afgenomen, leer je allerlei trainingsvormen en -technieken én er wordt aandacht besteed aan trainingsleer, mentale vaardigheden en voeding.

De KNWU Limburgse Testdagen worden georganiseerd op de volgende data:

  • 21 tot en met 23 juli (race én mountainbike)*
  • 28 tot en met 30 juli
  • 4 tot en met 6 augustus

Inschrijven kan tot vrijdag 26 juni.

In de eerste testweek is Loes Gunnewijk, bondscoach voor het wegwielrennen bij de vrouwen, aanwezig. KNWU talentcoach Peter Zijderveld geeft de trainingen en de testen. Mountainbikers kunnen zich enkel aanmelden voor de eerste testweek (21 tot en met 23 juli). Bondscoach Gerben de Knegt verzorgt de mountainbiketrainingen.

Reacties