Nederlands Kampioenschap MTB ook dit en volgend jaar op Watersley

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Watersley Sports & Talentpark weet zich in september van dit jaar en in 2021 verzekerd van het gastheerschap voor het NK Mountainbike XCO (cross country).

Ook vorig jaar vormde het pittige parcours op de zuidflank van de Kollenberg het toneel voor het NK, waarop onder andere Milan Vader (elite-mannen), Anne Tauber (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) de nationale titel wisten te pakken.

De nationale titelstrijd op de mountainbike zou dit jaar in Spaarnwoude worden verreden, maar de coronacrisis maakte het evenement op de geplande datum onmogelijk. Watersley Sports & Talent Park, al aangewezen als de plek waar het NK in 2021 wordt verreden, bood aan om ook dit jaar het NK te faciliteren.

Dat gebeurt in het weekend van 26 en 27 september, uiteraard onder het voorbehoud dat de wedstrijden zijn toegestaan in het kader van de dan geldende maatregelen in het kader van de coronapandemie.

Behalve de kampioenschappen op de ‘ouderwetse’ mountainbike wordt ook het kampioenschap op de MTB e-bike in het programma opgenomen.

Reacties