Publiek mag vanaf 1 september weer naar het stadion

Foto: SGN

Goed nieuws voor voetbal- en andere sportliefhebbers: vanaf 1 september mogen supporters weer wedstrijden in stadions bijwonen.

Maar: ook in de stadions geldt dat mensen anderhalve meter afstand tot elkaar moeten bewaren en dat wie koorts, griep- of verkoudheidsklachten heeft thuis moet blijven.

Verder wordt van supporters vrij onnatuurlijk gedrag gevraagd: je ploeg luidkeels toejuichen bij een doelpunt; je ongenoegen brullen naar de scheids- of grensrechter en luidkeels het clublied aanheffen: dat mag voorlopig allemaal niet. Maar tegen luid applaudisseren bestaat geen enkel bezwaar. Het beloven gouden tijden te worden voor verkopers van luchtdrukstadiontoeters.

De genoemde maatregelen blijven nodig om de kans op besmetting met het coronavirus tijdens wedstrijdbezoek zoveel mogelijk te beperken.

Fortuna Sittard zal zich op korte termijn beraden over hoe deze maatregelen kunnen worden toegepast. De insteek is om zoveel mogelijk supporters de aanvang van een nieuw Eredivisie-seizoen te kunnen laten bijwonen. De seizoenkaarthouders krijgen daarbij voorrang in deze regeling. Fortuna Sittard verwacht dat de anderhalve meter maatregel als consequentie heeft dat ongeveer een derde deel van de tribunecapaciteit kan worden benut. En dat betekent maximaal 4000 toeschouwers per thuiswedstrijd

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties