Selectie Fortuna Sittard officieel gestart met voorbereiding op nieuwe seizoen

Foto: © Fortuna Sittard

De selectie van Fortuna Sittard is maandag officieel begonnen aan de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Eredivisie.

Onder leiding van coach Kevin Hofland wordt voorlopig alleen besloten getraind, supporters zijn vanwege de nog geldende coronamaatregelen nog even niet welkom om de trainingen vanaf de rand van het veld gade te slaan.

Ook vier nieuwkomers begonnen vandaag in het stadion aan de Milaanstraat bij hun nieuwe werkgever aan het nieuwe seizoen: de doelmannen Yanick van Osch en Joshua Wehking, aanvaller Emil Hansson en de van VVV Venlo overgekomen verdediger Roel Janssen. Laatstgenoemde kwam in juli 2011 over van VVV Venlo en speelde tot juli 2016 voor Fortuna Sittard om in dat jaar terug te keren naar VVV Venlo. En nu is hij, inmiddels 30 jaar oud, weer voor drie jaar terug bij Fortuna Sittard.

Tom Overtoom op proef

De 29-jarige middenvelder Tom Overtoom begint bij Fortuna Sittard aan een proefperiode. Overtoom speelde afgelopen twee seizoenen voor het in de Keuken Kampioen uitkomende NEC Nijmegen. Overtoom zit momenteel zonder club en mag zich bij Fortuna in de kijker spelen als mogelijke opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Mark Diemers.

De selectie gaat de eerste drie weken stevig aan de slag en neemt daarna een weekje vrijaf. Vanaf 3 augustus start het tweede blok van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het ziet er nu naar uit dat vanaf dan de trainingen ook weer door supporters bezocht kunnen worden.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties