Verstappen ondanks uiterst belabberde aanloop tweede in Hongarije

Foto: screenshot uitzending Ziggo TV

Max Verstappen maakte dit weekend een ongekend belabberde aanloop naar de Grand Prix van Hongarije door.

De vrije trainingen en de kwalificatie verliepen niet naar wens en leverden de Limburger slechts de zevende startplek op. En tot overmaat van ramp schoof Verstappen in de outlap van de pit naar de startgrid kort voor de race op intermediate banden van de baan af om in de bandenmuur te belanden. Neus en stuurstang moesten worden vervangen. De monteurs van Red Bull slaagden er net op tijd in om de RB16 startklaar te krijgen.

Verstappen kende vervolgens een uitstekende start, waarin hij in de eerste ronde wist op te rukken van de zevende naar de derde startplek en vervolgens naar plek 2. Maar de van pole position af vertrokken Lewis Hamilton reed gewoon weer met twee vingers in de neus naar de overwinning, en pakte zijn 86e Grand Prix zege. Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas kende een slechte start en viel een aantal plekken terug. Tegen de 50e ronde leek Bottas Verstappen weer terug te zullen pakken, maar zover kwam het niet. De Fin maakte een extra pitstop en stapte over op een nieuw setje banden van het hardste rubber, om vervolgens opnieuw de achtervolging op Verstappen in te zetten. Hij kwam erg dichtbij, maar ditmaal wist Verstappen zijn tweede plek vast te houden.

De tweede plek in combinatie met zijn crash voor de start van de race leverde Verstappen de titel ‘Driver of the day’ op.

Na de race zei Verstappen dat hij na zijn crash in de aanrijronde dacht niet meer aan racen toe te zullen komen. Hij prees dan ook zijn team dat zijn auto net op tijd en goed – ‘it felt like new’ – te repareren.

Ook Alexander Albon boekte een uitstekend resultaat. De Britse Thai in Red Bull dienst startte als nummer dertien en finishte als vijfde.

https://twitter.com/F1/status/1284832928141320192

https://twitter.com/F1/status/1284867996268335104

Cookieinstellingen