Hockenheim valt af, Nürburgring in beeld voor Formule 1-race

Foto: CC0 via pxheren

Het circuit van Hockenheim is definitief afgevallen voor het houden voor een Formule 1-race in dit jaar.

Toch is Duitsland nog niet uit beeld voor een grand prix. Het management van de koningsklasse van de autosport voert gesprekken met de beroemde Nürburgring over een comeback.

De Formule 1 heeft tot nog toe tien races op de aangepaste kalender van dit jaar. Er zijn inmiddels drie races (twee in Oostenrijk en afgelopen zondag in Hongarije) afgewerkt. Hockenheim was een gegadigde voor het organiseren van de Grote Prijs van Duitsland in het najaar. “We hebben geprobeerd een oplossing te vinden, maar niet ten koste van alles”, aldus organisator Jorn Teske. Struikelblok bleek de wens van het Formule 1-management een bepaald aantal toeschouwers toe laten. “Daar zijn we niet uitgekomen, dat is volgens de regels van onze regio (Baden-Württemberg) niet haalbaar”, aldus Teske.

De Nürburgring in de Eifel heeft zich aangediend als alternatief. In 2013 was daar voor het laatst een grand prix. Volgen de website motorspor-magazin.com is een race gepland op 11 oktober, twee weken na de GP van Rusland in Sotsji. “We zijn met de Formule 1 in gesprek, maar er valt nog niets concreets te melden”, meldt een woordvoerder. “Zoals we in het verleden altijd hebben benadrukt, moet Formule 1-racen ook economisch zinvol zijn voor de Nürburgring. Er is niets veranderd aan deze vereiste.”

De Formule 1 hoopt nog altijd op een kampioenschap van 15 tot 18 races.

Reacties