Max Verstappen snelste in eerste vrije training op Silverstone

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training op het circuit van Silverstone de snelste tijd gereden.

Red Bull had vandaag tal van nieuwe onderdelen voor de RB16 bij zich, die de problemen die het team tot nu toe met de door een Honda krachtbron aangedreven bolide ervoer moeten zien op te lossen.

Verstappen reed zijn snelste ronde op het zachtste rubber. Hij gong rond in 1:27.422, Lewis Hamilton was op de hardere mediumbanden 0,474 seconde langzamer dan de Limburger. Lance Stroll reed de derde tijd, gevolgd door Aleander Albon. Charles Leclerc klokte de vijfde tijd en was 0,707 tel langzamer dan Verstappen.

Ferraricoureur Sebastian Vettel kwam maar heel kort in actie en keerde terug in de pits zonder een tijd te laten noteren. Er werd vervolgens druk gesleuteld aan zijn auto.

Niet van de partij tijdens de eerste vrije training, en trouwens ook tijdens de rest van dit raceweekend, is de Mexicaanse Racing Point Mercedes-coureur Sergio Pérez. Na een in eerste instantie onduidelijk testuitslag testte Pérez in tweede instantie positief op COVID-19. Hij was direct na de eerste test al in quarantaine gegaan. Hij wordt tijdens de race vervangen door Nico Hülkenberg, die in de eerste vrije training de negende tijd liet noteren.

Reacties