Hülkenberg vervangt positief geteste Pérez opnieuw in Formule 1

De Duitser Nico Hülkenberg komt dit weekeinde opnieuw in actie in de Formule 1. Hülkenberg neemt bij de renstal Racing Point weer plaats in de bolide van Sergio Pérez, de Mexicaan die vorige week positief testte op het coronavirus.

Pérez mocht donderdag uit quarantaine, maar een test leverde opnieuw een positief resultaat op.

Dat betekent dat Hülkenberg bij het tweede raceweekeinde op rij op het Britse circuit Silverstone opnieuw de kans krijgt om zich te laten zien. “Vorige week was een stap in het onbekende, ik stapte in een auto waarin ik nog nooit had gereden”, zegt de Duitser. “Ik heb veel geleerd over de RP20 en ik ben er klaar voor om die ervaringen mee te nemen naar dit weekend.”

Hülkenberg toonde vorige week in de trainingen aan dat hij het racen in de Formule 1 niet verleerd is. De Duitser kon echter niet meedoen aan de Grote Prijs van Groot-Brittannië, vanwege een technisch mankement aan zijn bolide.

15 punten aftrek

Vandaag werd tevens bekend dat Racing Point 15 van de 42 tot nu toe verzamelde WK-punten kwijtraakt en 400.000 euro boete moet betalen, omdat het onderdelen van de Mercedes-bolide zou hebben gekopieerd. De uitspraak van de FIA volgt op een drietal protesten van concurrent Renault, dat Racing Point beschuldigde van het niet zelf ontwikkelen maar kopiëren van onderdelen van de bolide van Mercedes. Na een hoorzitting kwam de FIA tot de conclusie dat Racing Point inderdaad een onderdeel van Mercedes heeft gekopieerd. Het team rijd met motoren van Mercedes maar moet dat doen in een zelf ontworpen bolide.

Cookieinstellingen