Bottas start vanaf pole, Verstappen vanaf plek 4

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Valtteri Bottas heeft zich tijdens de kwalificatierace op Silverstone verzekerd van pole position. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton kwam 0,063 seconde tekort.

De derde startplek is voor Nico Hülkenberg van Racing Point Mercedes, die Sergio Perez vervangt. De Mexicaan testte positief op corona.

Max Verstappen verzekerde zich van de vierde startplek en zal daarmee niet ontevreden zijn. De Limburgse coureur gaf eerder al aan tijdens kwalificatie veel concurrentie te verwachten. Tijdens de race heeft de Red Bull doorgaans een aanzienlijk betere racepace dan de rest van het veld, op de Mercedessen van Bottas en Hamilton na.

Verstappen reed in Q2 van de kwalificatierace als enige coureur op de witte banden (hardste rubber) en wist zich daarmee voor Q3 te plaatsen. Dat betekent dat hij zondag als enige op de hardste rubbersoort van start zal gaan. Hij kan daarvan profiteren omdat hij tijdens de race een langere eerste stint kan rijden dan de andere coureurs. Voorwaarde is wel dat zich in de eerste helft van de race geen ongelukken voordoen waardoor er een safety car situatie ontstaat, die de andere teams in de gelegenheid stelt om op een voordelige manier hun bandenstrategie aan te passen.

Reacties