Bandenstrategie bepalend voor puike zege Max Verstappen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende vandaag een prima start tijdens de 70th Anniversary GP op Silverstone.

En vervolgens reed de Limburger een formidabel goede race en versloeg hij de onverslaanbaar geachte Mercedessen.

Vertrokken op het hardste rubber pakte hij direct de derde plek over van Nico Hulkenberg, die als vervanger van Sergio Perez voor Racing Point Mercedes achter het stuur zit.

Bottas pakte de leiding en sloeg samen met zijn ploegmaat Hamilton in eerste instantie een gaatje naar Verstappen. Beide Mercedessen vertrokken op de medium banden en doken dientengevolge in de 13e en 14e ronde de pits in voor de hardste bandensoort. Verstappen zat op dat moment al zowat op de staart van de Mercedes van Hamilton en nam vervolgens de leiding in de race over.

Verstappen maakte zijn eerste pitstop in de 27e van de 52 te rijden ronden en stapte over naar de medium band. Bij het uitrijden van de pits werd hij even gepasseerd door Valtteri Bottas, maar nog in dezelfde ronde pakte hij de leiding weer over van de Finse Mercedescoureur. Mercedes worstelde al weer snel met de kwaliteit van de banden.

Lewis Hamilton nam in de 33e ronde de leiding over toen Verstappen en Bottas samen een pitstop maakten om over te stappen naar nieuwe harde banden. Maar ook de Brit moest nogmaals de pitstraat in. In ronde 41 stapte kwam hij binnen voor een vers setje harde banden om vervolgens de jacht in te zetten op Leclerc, Bottas en Verstappen. Leclerc werd 6 ronden voor de finish teruggepakt en ook Bottas moest eraan geloven, maar Verstappen bleef goed onderweg naar zijn negende Grand Prix overwinning. Misschien wel zijn mooiste tot nu toe.

Cookieinstellingen