Fortuna Sittard contracteert Mats Seuntjens

V.l.n.r. Kevin Hofland, Mats Seuntjens, Sjors Ultee
Foto: © Fortuna Sittard

Na enige weken radiostilte op het gebied van transfernieuws maakte Fortuna Sittard vandaag de komst van Mats Seuntjens (28) bekend.

De geboren Bredanaar, die in het verleden onder andere uitkwam voor NAC Breda en AZ, komt over van het Turkse Gençlerbirligi en tekent voor twee seizoenen. In de overeenkomst is een optie voor nog een extra seizoen opgenomen.

Seuntjens begon zijn carrière in zijn geboortestad bij NAC Breda en groeide in Noord-Brabant uit tot een vaste waarde. Het leverde de middenvelder annex aanvaller een transfer op naar AZ, de club waar hij in totaal drie seizoenen onder contract stond. In totaal kwam Seuntjens tot 165 Eredivisie-optredens.

De overstap naar Sittard betekent voor Seuntjens een terugkeer op de Nederlandse velden. “Ik ben blij om weer terug te zijn in Nederland,” aldus de kersverse aanwinst. “Ik wil mezelf weer laten zien in de Eredivisie en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard. De club is ambitieus en heeft een goed plan klaarliggen. Ik ben er zeker van dat we elkaar hierin kunnen helpen.”

Met de komst van Seuntjens slaat Fortuna Sittard opnieuw een grote slag. “We zijn verheugd dat we een speler van zijn kaliber aan ons weten te binden,” laat technisch manager Sjors Ultee desgevraagd weten. “Mats heeft enorm veel kwaliteit en kent de Eredivisie goed. Hij weet als geen ander wat er gevraagd wordt. Wij zijn er van overtuigd dat hij ons met zijn kwaliteiten naar een hoger niveau tilt.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties