Verstappen wil vandaag voor het eerst dit weekend Mercedes voorbij

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen hoopt zondagmiddag op nieuw succes op het circuit van Barcelona waar hij in 2016 voor het eerst een race in de Formule 1 won.

Destijds wist de Limburgse coureur zijn debuutrace in de Red Bull te winnen nadat beide Mercedeskopstukken – Lewis Hamilton en Nico Rosberg, de latere wereldkampioen van dat jaar – elkaar kort na de start van de baan afreden. Verstappen werd daarmee de jongste coureur en de eerste Nederlander ooit die een Grand Prix wist te winnen. Mercedes was ook in dat jaar het sterkste team met de beste auto.

De coureur van Red Bull heeft vandaag opnieuw de zware taak om de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te snel af te zijn. Of dat gaat lukken is zeer de vraag. Afgaande op de voortekenen – drie derde plekken tijdens de vrije trainingen én een derde plek tijdens de kwalificatierace – wordt hij vandaag gewoon derde na een waarschijnlijk saaie race in niemandsland. Maar toch is er hoop, gezien het verloop van de twee op Silverstone verreden Grand Prix. Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje leek Verstappen in de long runs qua racepace aardig competitief met Mercedes.

Cookieinstellingen