Beperkt publiek toegestaan bij oefenduel Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Foto: SGN

Fortuna Sittard en VVV-Venlo spelen op woensdag 26 augustus een oefenwedstrijd in het kader van de Eredivisie Comeback.

Deze wedstrijd is zowel in sportief als in logistiek opzicht een oefenduel, want is het eerste thuisduel waarbij publiek weer welkom is, nadat in maart het voetbal werd stilgelegd. Zodoende zal de wedstrijd dienen als testcase voor de rest van het seizoen, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Het streven blijft om zoveel mogelijk publiek te verwelkomen binnen de geldende richtlijnen en protocollen. De gezondheid van supporters en medewerkers staat daarbij te allen tijde voorop. Om te monitoren hoe de maatregelen en processen in de praktijk uitwerken zal bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo niet de volledige (corona)capaciteit worden benut. Dit betekent dat ongeveer 1.000 supporters de wedstrijd tegen de Venlonaren bij kunnen wonen.

Het is in ieders belang dat men zich samen aan deze maatregelen houdt om de kans op besmettingen tot een minimum te beperken en daarmee de continuïteit van de competitie zo veel mogelijk te waarborgen. Na de wedstrijd tegen VVV-Venlo wordt de balans opgemaakt en wordt het toegangsbeleid omtrent de corona-maatregelen voor de reguliere competitiewedstrijden in het seizoen 2020-2021 gecommuniceerd.

Tickets

De kaartverkoop voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo start op woensdag 19 augustus om 12:00 uur. Er wordt een klein bedrag (€5,00) in rekening gebracht voor de operationele kosten. De beschikbare tickets gaan in de vrije verkoop en zijn exclusief voor seizoenkaarthouders online te verkrijgen. Hiervoor geldt het ‘first come, first served’-principe. Kaarten zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. De verkoop loopt tot maandag 24 augustus, 23:59 uur.

Tickets voor supporters tot 13 jaar kunnen worden aangevraagd door een mail te sturen naar [email protected], met daarin de NAW-gegevens en de gewenste zitplaats(en). Let op: kinderen tot 13 jaar moeten door een volwassene worden begeleid.

De kaarten voor de businesstribune worden gescheiden van de reguliere kaarten. Uw accountmanager zal op korte termijn contact met u opnemen over hoe u de wedstrijd tegen VVV-Venlo kan bijwonen.

Parkeren en entree

Parkeren in de omgeving van het stadion is tegen VVV-Venlo gratis. Voor de parkeergarage blijven de gebruikelijke (evenementen)tarieven staan. Tegen de Venlonaren zullen de parkeerplaatsen P1, P2 en P4 geopend zijn voor supporters van Fortuna Sittard.

Op het wedstrijdticket staat de dichtstbijzijnde entree van het stadion, waarlangs het stadion betreden dient te worden. De ingang Oost/C is wegens werkzaamheden gesloten. Bezoekers voor deze vakken kunnen het stadion betreden via de ingang Oost/E. Deze wedstrijd wordt er geen gebruik gemaakt van een tijdslot, maar doet Fortuna Sittard een beroep op de verantwoordelijkheid van zijn supporters om zich tijdig naar het stadion en zitplaats te begeven.

Houd er rekening mee dat bij binnenkomst een gezondheidscheck, bestaande uit een aantal vragen, zal worden uitgevoerd, wat enige vertraging met zich mee kan brengen. Gelieve buiten in de daarvoor aangegeven rijen plaats te nemen. Deze check zal ook worden benoemd in de bevestigingsmail van de ticketaankoop. Tot slot is er in deze fase een verscherpt tassenbeleid, waarbij de tas niet groter mag zijn dan een A4 (30 x 21 x 10 cm).

Wedstijd en catering

Het is tijdens de wedstrijd niet toegestaan om de zitplaats te verlaten, met uitzondering van een toiletbezoek. Buiten bij de ingangen van het stadion worden extra toiletvoorzieningen geplaatst. De cateringpunten in het stadion zijn enkel voorafgaand aan de wedstrijd open en sluiten bij het eerste fluitsignaal. Vanaf dan worden supporters middels mobiele cateringpunten (met een beperkt assortiment) op de tribunes bediend. Bestellen kan door de hand op te steken wanneer de bediende in de buurt van uw zitplaats is.

Let op! Het is enkel mogelijk om te betalen met consumptiemunten. Deze kunt u elke maandag en woensdag van 09:00-17:00 uur en vrijdag van 17:00-20:00 uur aanschaffen bij de receptie van het stadion. In verband met wachtrijen en bezoekersstromen is het niet mogelijk om op wedstrijddagen consumptiepenningen te kopen. Daarom worden voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo op woensdag 26 augustus geen penningen verkocht.

Gedurende de coronaperiode zal er gebruik worden gemaakt van een aangepast assortiment. Op de wedstrijddag zal geen verkoop plaatsvinden wat betreft de consumptiemunten

Na afloop van de wedstrijd: gereguleerde uitstroom

Alles is erop gericht om de drukte (en daarmee de kans op besmettingen) in de grachten en rondom de uitgangen te beperken. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen te blijven zitten op zijn of haar plek. De uitstroom vindtl rij voor rij plaatsvinden. Volg daarbij de instructies van de veiligheidspersoneel te allen tijde op.

Overige spelregels

Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van anderen;

  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst;
  • Volg de looproutes in de grachten;
  • Het is verplicht om plaats te nemen op de stoel zoals vermeld op je ticket. Staan is niet toegestaan;
  • Volg de instructies van het veiligheidspersoneel en overige medewerkers op;
  • Het is niet toegestaan om te zingen of schreeuwen;
  • Roken is met ingang van het seizoen 2020/2021 in geen enkel stadion meer toegestaan.
Dossier: Fortuna Sittard

Reacties