Eerste gele trui Tour de France 2020 is voor Alexander Kristoff

Foto: screenshot NOS

De eerste gele truidrager in de 107e editie van de Tour de France is Alexander Kristoff.

De renner van team UAE Team Emirates was in de massasprint aan het slot van de eerste etappe, die startte en finishte in Nice, sneller dan Pedersen en Bol.

De eerste Tourrit van 2020 was een heuvelachtige 156 kilometer lange rit in de omgeving van Nice. Het peloton kreeg te maken met wind en veel regen en – omdat het voor het eerst sinds lange tijd regende – daarmee ook met een spekglad en levensgevaarlijk parcours. Dat leidde dan ook tot de nodige valpartijen. Vervolgens besloot het peloton het tot en met de laatste afdaling rustig aan te doen omwille van de veiligheid.

Na de laatste afdaling , een kilometer of 21 voor de finish, werd er pas weer gekoerst nadat Benoît Cosnefroy er solo vandoor ging. Die ontsnapping hield echter geen stand.

De wedstrijdleiding besloot vervolgens om de wedstrijdklok drie kilometer voor de finish te stoppen. Daardoor konden de sprinters onderling uitmaken wie de etappe zou winnen, zodat dat de klassementsrenners uit de mêlee konden blijven. Het peloton was amper het drie kilometer bord voorbij of er deed zich weer een grote valpartij voor. Die had door de beslissing van de wedstrijdleiding geen tijdsverlies voor de betrokken renners tot gevolg.

Morgen starten de renners om 13:00 uur voor de tweede etappe: een bergrit van 186 kilometer, opnieuw in de Franse badplaats. Dat is meteen een belangrijke rit voor de klassementsrenners, want dan staan vier stevige beklimmingen op het programma. Na de laatste beklimming gaat het over 9 kilometer bergaf naar de finish. Die wordt rond 18:10 uur verwacht, opnieuw in Nice.

Cookieinstellingen