Wout van Aert sprint naar winst in Privas

Foto: screenshot uitzending NOS

In de vijfde etappe van de Tour de France, een voornamelijk vlakke rit over 183 kilometer van  Gap naar Privas, gebeurde op de massasprint aan het slot van de etappe nagenoeg niets dat het vermelden waard is.

Enkele bonificatiesprints zorgden slechts kort  voor enige opwinding, maar verder gebeurde er geen barst. Vandaag viel er voor de renners weinig te winnen en dus spaarde het peloton zijn krachten. En daardoor waren de kijkers getuige van een ongekend saaie etappe. Nul ontsnappingen, sterker nog: nul ontsnappingspogingen. Het was dus wachten op de finale in de aanloop naar de massasprint naar de finish in Privas, een aankomst op een smal en lastig parcours en daarmee altijd gevaarlijk. Maar ditmaal gelukkig geen valpartijen.

Wout van Aert versloeg in de sprint Cees Bol en Sam Bennett en zorgde daarmee voor de tweede opeenvolgende ritzege voor Team Jumbo-Visma.

Klassement na 5 etappes

1. Adam Yates (GB)
2. Primoz Roglic (Slo) + 0.03
3. Tadej Pogacar (Slo) + 0.07
4. Guillaume Martin (Fra) + 0.09
5. Egan Bernal (Col) + 0.13
6. Tom Dumoulin (Ned) z.t.
7. Esteban Chaves (Col) z.t.
8. Nairo Quintana (Col) z.t.
9. Miguel Ángel López (Col) z.t.
10. Romain Bardet (Fra) z.t.

De zesde etappe start donderdag in Le Teil en voert over een heuvelachtig parcours naar Mont Aigoual. De finish is heuvelop, maar het stijgingspercentage is met 4 procent niet echt problematisch. De rit is 191 kilometer lang.

Cookieinstellingen