Vijfde tijd voor Verstappen in eerste training op Monza

Foto: © Gettty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië niet verder gekomen dan de vijfde tijd.

Het zal geen verrassing zijn dat het opnieuw de beide Mercedessen waren die als snelste rond reden op het circuit van Monza.

Valtteri Bottas reed zijn snelste ronde in 1:20.703. Lewis Hamilton zat daar 0,245 seconde achter. Alexander Albon reed met zijn Red Bull de derde tijd en finishte op 0,797 seconde achter Bottas. Alpha Tauri-coureur Kvyat reed de vierde tijd, Verstappen was met de vijfde tijd 0,938 seconde langzamer dan Bottas.

De beide Ferrari’s bleven in de eerste vrije training buiten de top tien. Dat gold overigens ook voor alle andere bolides met een Ferrari krachtbron.

Verstappen zorge in de eerste sessie tijdelijk voor een rode vlag. Met nog ruim 50 minuten op de klok verloor hij de controle over zijn Red Bull-bolide, schoof in de bandenstapels en raakte daarbij zijn voorvleugel kwijt. De sessie daarop werd even stilgelegd.

De nummer 2 van het WK-klassement wist zijn auto wel weer uit de grindbak te halen. Hij reed zonder voorvleugel terug naar de pits, waar zijn monteurs de schade konden opnemen.

Cookieinstellingen