Jury straft Sagan voor elleboogstoot tijdens sprint in Poitiers

<em>Geheel links Peter Sagan, naast hem Wout van Aert</em>
Geheel links Peter Sagan, naast hem Wout van Aert
Foto: screenshot NOS

Peter Sagan heeft zijn tweede plaats in de elfde etappe van de Tour de France moeten inleveren wegens een onreglementaire sprint.

De Slowaak van Bora-hansgrohe had zich in volle sprint met zijn elleboog voorbij de Belg Wout van Aert geduwd en moest in Poitiers alleen de Australiër Caleb Ewan voor zich laten. Zijn actie werd al meteen door Van Aert scherp veroordeeld. Niet veel later volgde het jurybesluit. Sagan werd teruggezet naar de 85e plaats en moet de verdiende punten voor de strijd om de groene trui inleveren.

De tweede plaats was nu voor de Ier Sam Bennett, de drager van de groene trui. Van Aert schoof door naar de derde plaats. Sagan, zeven keer de winnaar van het groen in Parijs, ruziede na afloop nog met de Belg van Jumbo-Visma. Op basis van de tv-beelden had hij weinig recht van spreken.

Boete voor Van Aert

Wout van Aert schoof in de etappe-uitslag weliswaar op naar plek 3, maar kreeg op zijn beurt van de wedstrijdjury van de Tour de France een boete van 200 Zwitserse frank, omgerekend zo’n 185 euro, voor het schelden op Peter Sagan na de finish. Van Aert riep meteen na de aankomst in Poitiers “fuck you” naar Sagan en stak zijn middelvinger op.

Cookieinstellingen