Uitslagen driedaagse Jan Nolten Trofee wielerbaan Geleen

Foto: © Andre Majewski

Afgelopen week werd voor de zesde keer de Driedaagse Jan Nolten Trofee georganiseerd op wielerbaan Geleen.

In 2014 gaf Jan Nolten tijdens een presentatie van een boek over de oud-wielrenner symbolisch het startsein voor zijn eigen koers, die dan in 2015 op de wielerbaan in Geleen zou worden verreden. Helaas maakte Jan dit niet meer mee: de legendarische wielrenner overleed op 13 juli 2014 op 84-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Sittard-Geleen aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Afgelopen dinsdag 8 september begon de driedaagse om de Jan Nolten Trofee met een puntenkoers. Op woensdagavond was er zelfs een premiesprint. Winnaar hiervan kreeg 25 euro. Na de grand finale op donderdagavond werden Roel Jetten en Erik Heesen gezamelijk uitgeroepen tot winnaar van de driedaagse. Ze kwamen uiteindelijk allebei op de 45 punten uit. Tamara Janssen won bij de vrouwen en Jip Franken bij de jeugd.

Dit wielerevenement wordt normaal in juli tijdens de Tour de France georganiseerd, maar vanwege de coronacrisis en verplaatsing van de Tour verhuisde de Jan Nolten Trofee mee naar september. Mariejan van de Wall- Nolten, dochter van Jan Nolten en zelf ook ex coureur overhandigde donderdag na afloop de trofeeën aan de winnaars.

Uitslag

 • Mannen 40-
  1. Roel Jetten
  2. Jeroen Erkens
  3. Stefan Joosten
 • Mannen 40+
  1. Erik Heesen
  2. Daniel Förster
  3. Mark Smeets
 • Vrouwen
  1. Tamara Janssen
  2. Gemma Esselaar
  3. Sophie van Bakel
 • Jeugd tot en met 15 jaar
  1. Jip Franken
  2. Dirk Darding
  3. Noah Coninckx

Reacties