Verstappen uitgeschakeld op Mugello – tweede DNF op rij

Foto: screenshot Ziggo Sport

Max Verstappen had na een prima voorbereiding goede hoop om vandaag de beide Mercedessen te kunnen aanvallen in de Grand Prix van Toscane.

Het liep heel snel totaal anders. Na een uitstekende start van Verstappen viel zijn bolide, waaraan kort voor de start nog werd gesleuteld, snel terug in het veld. “I got no power”, riep Verstappen hoorbaar gefrustreerd over de boordradio. En vervolgens ging het helemaal mis.

In bocht twee werd hij van achteren aangereden en belandde hij in het grind. Een poging om daar uit te komen mislukte en daarmee was het einde oefening. Ook Pierre Gasly, de winnaar van vorige week in Monza, viel uit. Grosjean, die eveneens in het grind belandde, wist daar weg te komen. De voorvleugel van de Ferrari van Vettel taakte beschadigd en ook Carlos Sainz kwam in de knoei, maar net als Grosjean konden zij de race vervolgen.

Het is de vierde keer in zijn carrière dat Verstappen in de eerste ronde van een Grand Prix de aantekening Did Not Finish achter zijn naam krijgt.

Na de safety car ging het onmiddellijk weer mis. Op het rechte stuk botste Giovinazzi (Alfa Romeo) achter op Magnussen (Haas) en die raakte vervolgens Latifi (Willems) en vervolgens vloog ook Sainz (McLaren) van de baan af. Ook Ocon (Renault) viel uit. De race werd stilgelegd omdat er op het rechte stuk nogal wat puin viel te ruimen.

En daarmee kende de Grand Prix van Toscane op het circuit van Mugello al 7 uitvallers voordat er ook maar een ronde was geracet.

Reacties