Fortuna Sittard speelt vanavond thuis tegen AZ

Vorig seizoen moesten de fans van Fortuna Sittard 8 duels wachten op de eerste thuiszege, die nota bene tegen Feyenoord werd behaald.

Van de eerste 7 wedstrijden gingen er vijf kansloos verloren en eindigden twee in een gelijkspel.

Dit seizoen waren de verwachtingen stukken hoger na enkele lucratieve transfers en het aantrekken van spelers als Suntjens, Rienstra en Polter na het vertrek van Ciss, Diemers en Dammers. De eerste twee wedstrijden van dit seizoen werden echter verloren. Een hele wedstrijd kansloos uit tegen FC Twente en een week later thuis tegen Sc Heerenveen, waarin het team van coach Kevin Hofland na een schrikbarend zwakke eerste helft tegen een 0-3 achterstand aankeek. Fortuna Sittard oogde defensief zwak en toonde aanvallend weinig creativiteit. De tweede helft van dat duel zag het gelukkig er wat beter uit, nadat Tesfaldet Tekie en Lisandro Semedo werden ingebracht voor Ben Rienstra en Emil Hansson.

Vanavond komt AZ op bezoek, de club die Ajax vorig jaar het vuur aan de schenen legde in de slotfase van de competitie, die vanwege de coronapandemie niet werd afgemaakt. De wedstrijd begint om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, George Cox, Roel Janssen, Branislav Ninaj, Lazaros Rota, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Mats Seuntjens.